Proběhlé soustředění

03.05.2013 16:08

Ve dnech 12. - 14.dubna se uskutečnilo flyballové soustředění na hranici mezi Českou republikou a Rakouskem za Novými Hrady. Kromě našich X-treme družstev (a nováčků) se zúčastnili také zástupci týmů Lavina a Nextra, takže bylo na celý víkend o zábavu postaráno. V pátek jsme se téměř všichni nastěhovali na ubytovnu Celnice u Nových Hradů. Přestože předpovědi počasí nebyly zrovna dvakrát nejlepší, modlili jsme se, aby nás následující den probudilo sluníčko a ne kapky deště. To se nám naštěstí vyplnilo...za celý víkend spadlo z nebe jen pár kapiček, vykouklo i to sluníčko a nebýt poměrně nepříjemného sobotního větru, dalo by se počasí vyjádřit jediným slovem - ideální.

V sobotu jsme začali s tréninkem.

Vzhledem k velkému počtu začínajících pejsků (a to z týmů X-treme i Lavina) se na obou drahách povětšinu času objevovaly různé plůtky a podobné vychytávky, jež měly navést pejsky na dráhu a pomoci jim s náročnými začátky. Závodníci pochopitelně běhali již na "holých" drahách. K tréninku nám velice pomohly i EJS dovezené Lavinou ze severu Čech, díky nimž jsme konečně mohli změřit své pejsky a poctivě trénovat starty.

Po protrénované sobotě nastala "závodní" neděle. Závodní tedy pouze pro začínající pejsky, kteří proti sobě soupeřili ve dvojičkách. Přestože nešlo zrovna o mistrovský závod, pejsci i páníčci se snažili a chvílemi byly k vidění i hezké souboje.

Celý víkend nás hostili přímo na budově bývalé celnice, kde nám chystali snídaně, obědy i večeře. V těchto prostorách jsme také pravidelně prodebatovávali nejrůznější taktiky a přebírali vědomosti od Laviny - Mistrů ČR, kteří nám ochotně předávali všechny své zkušenosti.

Všem zúčastněným patří veliké díky...snad se na podobném soustředění potkáme i příští rok :-).

Zpět

Vyhledávání

Flyballové týmy pod záštitou Kynologického klubu při JČU © 2012 Všechna práva vyhrazena. Nekopírujte obsah bez souhlasu administrátora Xtreme.