Budějckej Xtreme 2022

13.11.2022 19:44

Ve dnech 8.- 9. 10. 2022 se konal na českobudějovickém stadionu Jihočeské univerzity poslední turnaj letošní české flyballové sezóny a zároveň závěrečný turnaj celoroční soutěže Fitmin Cup 2022 - Budějckej xtreme. Tato kynologická akce se může pochlubit již slušně dlouhou tradicí – letos se konal jubilejní desátý ročník.

Pořadatel turnaje X-treme flyball (součást pobočného spolku ČAATS z.s., Klub technických sportů - Vysokoškolský akademický klub – kynologický) připravil pro tuto akci s velkou zahraniční účastí dva parkúry a odpovídající zázemí pro závodníky i diváky. Turnaje se zúčastnilo 48 družstev z České republiky, Maďarska a Polska. Ze zahraničí dorazilo 18 družstev. Závodilo 272 psů. Družstva byla rozdělena do 8 divizí. Pořadatele to zavazuje mimo jiné zajistit potřebný počet rozhodčích (jednoho hlavního a alespoň tři startovní rozhodčí pro každou divizi), vyčlenit v rozpočtu turnaje nemalou částku na jejich stravné a posudečné podle pravidel vydávaných Flyball Clubem ČR a samozřejmě obstarat ceny včetně pohárů a medailí pro první tři místa v každé divizi a drobné dárky pro všechny zúčastněné čtyř- i dvounohé závodníky. Tak rozsáhlá akce se tedy nemůže obejít bez sponzorů. Díky zařazení turnaje do celoroční pohárové soutěže byl hlavním sponzorem výrobce krmiva Fitmin, společnost Dibaq a.s. Připravil ceny pro vítězná družstva všech osmi divizí.

Dalšími sponzory byli Akinu s.r.o., MushGO, Vitakraft, IncaPet Collagen, Nevychrtnem, Geloren, Bombusenergy, VITAR Veterinae, Naturamed, Alavis a izviratka.cz.

Důležité vybavení pro prostor závodu (stany nad stanoviště rozhodčích a výsledkové tabule, stoly a lavice pro rozhodčí a techniku) letos zapůjčil Pivovar Samson s.r.o. a společnost E.ON.

Všem těmto sponzorům patří náš velký dík.

Počasí turnaji letos opět přálo. Chladnější počasí pejskům vyhovuje, na konci sezóny bývají závodníci ve skvělé kondici, takže byly k vidění pěkné výkony družstev ve všech divizích a dokonce dva národní rekordy – český a maďarský. Vítězem nejrychlejší první divize se letos stal nový držitel maďarského rekordu – družstvo Akela Runners. Nejlepším českým družstvem byli Flyvaryors New Wave (několikanásobný držitel českého rekordu), třetí v pořadí pak polské družstvo Road Runners Unleashed.

 kompletní  výsledky

foto:

"Andy Andyová"

Václav Vadinský

Jitka Srbená

 

Děkujeme všem sponzorům!


  

  

Zpět

Vyhledávání

Flyballové týmy pod záštitou Kynologického klubu při JČU © 2012 Všechna práva vyhrazena. Nekopírujte obsah bez souhlasu administrátora Xtreme.